Jak ograniczyć stłuczki i zminimalizować straty na fermie?
Stłuczenia jaj to powszechne zjawisko, które występuje na każdej fermie, nawet tej najbardziej nowoczesnej i zarządzanej przez doświadczonych specjalistów. W wielkotowarowej produkcji miesięczne straty wynikające z uszkodzenia skorup mogą wynosić nawet kilkaset tysięcy złotych! Ile procent stanowią stłuczki w ogólnej liczbie zniesionych jaj na Twojej fermie? Z czego wynikają stłuczki? Jak je ograniczyć i zmniejszyć straty? Poznaj odpowiedzi, uzyskaj praktyczną wiedzę - zobacz webinar, prowadzony przez Idalię Sahaj-Zawadzką, eksperta ds. nioski De Heus.
![](/globalassets/_temp-intracto/poultry_chicken_layers_brown_de_heus_.jpg?mode=crop&width=750&height=402)
![](/siteassets/news/materialy-firmowe/webinar-ida.png?mode=crop&width=1600)