Golonka w piwie to danie dla prawdziwych smakoszy. Jak przyrządzają ją pracownicy De Heus? Oto jeden z przepisów wielokrotnie testowanych w domowym zaciszu.
Składniki:
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- cebula
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- musztarda
- piwo
- golonka.
Sposób przyrządzenia
- Golonkę gotuj przez 45 minut w wodzie z przyprawami, marchewką, pietruszką i cebulą.
- Przygotuj naczynie żaroodporne. Ugotowane warzywa pokrój w plastry i ułóż na dnie naczynia. Golonkę dokładnie nasmaruj musztardą i ułóż na warzywach. Całość zalej ulubionym piwem.
- Włóż golonkę do piekarnika ustawionego na 180 stopni. Piecz mięso przez godzinę regularnie polewając skórkę zalewą zbierającą się na dnie naczynia.
Smacznego!