Najlepsza golonka w piwie z przepisu De Heus

31 stycznia 2023
-
2 minuty

Jak przyrządzić golonkę w piwie, aby była aromatyczna i rozpadająca się w ustach? Poznaj nasz przepis na najlepszą golonkę!

Golonka w piwie to danie dla prawdziwych smakoszy. Jak przyrządzają ją pracownicy De Heus? Oto jeden z przepisów wielokrotnie testowanych w domowym zaciszu. 

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • cebula
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól 
  • pieprz
  • musztarda
  • piwo
  • golonka.

Sposób przyrządzenia

 

  1. Golonkę gotuj przez 45 minut w wodzie z przyprawami, marchewką, pietruszką i cebulą. 
  2. Przygotuj naczynie żaroodporne. Ugotowane warzywa pokrój w plastry i ułóż na dnie naczynia. Golonkę dokładnie nasmaruj musztardą i ułóż na warzywach. Całość zalej ulubionym piwem. 
  3. Włóż golonkę do piekarnika ustawionego na 180 stopni. Piecz mięso przez godzinę regularnie polewając skórkę zalewą zbierającą się na dnie naczynia. 

Smacznego!