Prelegenci

Poznaj naszych prelegentów

Aukje Geurtsen

Absolwentka weterynarii na Uniwersytecie w Utrechcie z kilkunastoletnią praktyką zawodową. Jako lekarz weterynarii i kierownik produktu, specjalizuje się w hodowli bydła mlecznego i zarządzaniu gospodarstwem, zapewniając wsparcie techniczne w gospodarstwach i optymalizację koncepcji żywieniowych, np. dla krów zasuszanych i cieląt.

Gość specjalny kongresu. Podczas spotkania zaprezentuje doświadczenia z wdrażania ustawy ograniczającej antybiotyki w Holandii z perspektywy lekarzy weterynarii. 


Paweł Kasprowicz

Ukończył studia na Wydziale Zootechnicznym Akademii Rolniczej w Poznaniu, uzyskując tytuł magistra inżyniera zootechniki, hodowla bydła. Z obszarem żywienia zwierząt jest związany zawodowo od 2005 roku. W De Heus od 2011 r., gdzie w 2016 r. objął stanowisko kierownika działu bydła.


Piotr Gójski

Absolwent Wydziału Rolnictwa i Kształtowania Środowiska Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Pracę w De Heus rozpoczął w 2004 roku. Obecnie pełni funkcję kierownika regionalnego ds. bydła regionu Łomża Północ oraz jest opiekunem Akademii Zdrowego Wymienia.


Radosław Celiński

W De Heus zajmuje się inwestycjami dla hodowców bydła, w tym kwestiami modernizacji lub projektowania nowych obiektów inwentarskich. Przedstawi tematykę dobrostanu pod kątem rozwiązań środowiskowych i budowlanych, wykorzystując wieloletnie doświadczenie działu Agra-Matic.


Marcin Kryger

Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. W De Heus pracuje od 2008 r., obecnie na stanowisku eksperta ds. bydła. Podczas kongresu omówi rolę żywienia w profilaktyce mastitis.


Adrian Kucharski

Jest absolwentem studiów rolniczych, do De Heus dołączył w 2015 r., jako specjalista ds. bydła. Specjalizuje się w żywieniu krów, a podczas kongresu przedstawi założenia audytu OptiCare w obszarze krów zasuszanych. 


Paweł Maturski

Jest absolwentem Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, gdzie ukończył studia na kierunku zootechnika o specjalności żywienie i dietetyka zwierząt. Do zespołu De Heus dołączył w 2014 r. jako specjalista ds. bydła i działa w licznych zespołach projektowych, np. grupie robotowej czy premiksowej TailorMaid. W trakcie kongresu przybliży podstawy kalkulacji kosztów zawartych w koncepcie OptiCare, czyli modelu audytów Akademii Zdrowego Wymienia.


Mateusz Mieczkowski

Absolwent zootechniki na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie. W De Heus pracuje od 2013 r., pełniąc rolę eksperta ds. bydła. Specjalizuje się w obszarze odchowu cieląt. W trakcie kongresu zaprezentuje temat odchowu młodzieży hodowlanej w kontekście przyszłych wyników produkcyjnych.


Paweł Szpak

W 2006 r. ukończył studia na Wydziale Rolniczo-Ekonomicznym Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie i uzyskał tytuł inżyniera rolnictwa. Do zespołu De Heus dołączył w 2017 r., obecnie pracuje na stanowisku starszego specjalisty ds. bydła. Jego głównym obszarem zainteresowania w zakresie hodowli jest procedura doju, a podczas kongresu przedstawi temat zdrowotności wymion.