TREE– żywienie brojlerów

Ekonomia produkcji, równowaga żywienia, efektywność działań

TREE – linia żywieniowa dla Twoich brojlerów

TECHNOLOGIA TREE 
  • Najlepszy i bezpieczny start dla ptaków.
EKONOMIA PRODUKCJI
  • Program, który zapewnia oszczędność!
RÓWNOWAGA ŻYWIENIA
  • Produkcja z myślą o środowisku. 
EFEKTYWNOŚĆ DZIAŁAŃ
  • Szybki i zrównoważony wzrost i rozwój.

Dlaczego warto skorzystać z linii żywieniowej TREE?

TREE to nowoczesność, która łączy w sobie równowagę żywienia z dbałością o efektywność produkcji. Jej główne zalety to: 

  • Nowoczesny program 4/5 fazowy pomaga młodym brojlerom w przejściu przez stresujący okres zmiany paszy z kruszonki na granulat. Rozwiązanie “by pass” pozwala hodowcy na zminimalizowanie problemu z pobieraniem paszy.
  • Prekursor kreatyny stymuluje budowę tkanki mięśniowej i produkcj energii. Dodatkowo realnie wpływa na dobrostan ptaków, minimalizując konieczność stosowania antybiotyków. Pomaga utrzymać suchą ściółkę.
  • Wykorzystanie białka wysokiej jakości to krok do redukcji emisji gazów. Stworzenie precyzyjnego profilu aminokwasowego staje się gwarancją optymalnych wyników produkcyjnych i ekonomicznych, przy jednoczesnej dbałości o środowisko.
  • TREE pozwala na optymalne żywienie brojlerów, dzięki specjalnemu koktajlowi enzymatycznemu. Kompleks poprawia strawność paszy, wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego, zmniejsza skutki zakażeń bakteryjnych i zakażeń kokcydiami. Redukuje również występowanie odpażeń łap.

W TROSCE O ŚRODOWISKO - MNIEJ ŚLADU WĘGLOWEGO

Program żywienia Tree powstał w zgodzie ze zrównoważonym rozwojem i odpowiedzialną produkcją! Od wielu lat ograniczamy zużycie zasobów, jednocześnie poprawiając wyniki produkcyjne. Wszystko po to, by świadomie i oszczędnie gospodarować surowcami, ograniczając straty i zanieczyszczenia.

Program żywienia Tree chroni środowisko, ograniczając emisję amoniaku. Jest to możliwe dzięki rozszerzeniu listy bilansowanych aminokwasów. Lepsze wykorzystanie białka oraz ograniczenie niestrawionych składników w efekcie zmniejsza produkcję amoniaku.

Liczy się nie ilość, a jakość białka. Dlatego w naszych rozwiązaniach stosujemy precyzyjny profil aminokwasowy. Redukując o 1% białko w paszy, którą żywione jest 100 tys. brojlerów, obniżamy emisję amoniaku o 0,5 tony! Oznacza to, że żywiąc paszami De Heus rocznie ok. 250 mln brojlerów, możemy zredukować emisję NH3 do atmosfery o ponad 1000 ton.

Andrzej Gebler

kierownik produktu ds. drobiu De Heus